Снимка: Корнелия Нинова, фейсбукБСП излезе с официално становище относно актуалната тема

...
Снимка: Корнелия Нинова, фейсбукБСП излезе с официално становище относно актуалната тема
Коментари Харесай

БСП: България няма да се съгласи да започнат преговори за членство на Северна Македония в ЕС

Снимка: Корнелия Нинова, фейсбук

БСП излезе с публично мнение по отношение на настоящата тематика за позицията на България за договаряния за участие на Северна Македония в Европейския съюз.

Няма условия България да се съгласи да стартират договаряния за участие на Северна Македония в Евроейския съюз, се показва в позиция на Българска социалистическа партия по подготовката за начало на договарянията сред Република Северна Македония и Европейски Съюз, призната на онлайн съвещание на Изпълнителното бюро на партията, оповестиха от пресцентъра на политическата групировка, написа Novini.bg.

Българското единодушие не може да бъде изтъргувано или обещано под външен напън, считат от Българска социалистическа партия.

За сметка на националното ни единение, българската история и взаимни отстъпки с историческата истина не може да бъде реализирано европейското бъдеще за Република Северна Македония, се декларира още в позицията.

" Към този миг не са налице изискванията за предоставяне на единодушие от страна на България за начало на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейския съюз ", означават още социалистите. Изпълнителното бюро е взело решение тази политическа позиция да бъде показана и защитавана от евродепутатите на Българска социалистическа партия в европейските институции.

Българска социалистическа партия отбелязва също по този начин, че е подкрепяла поредно и кардинално европейската вероятност на Република Северна Македония, водена от осъзнатото схващане, че това е значима стъпка за гарантиране на мира, стабилността и просперитета на района. В ръководство или в съпротива, Българска социалистическа партия е търсила национално единодушие и политически консенсус по този въпрос.

Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българска социалистическа партия обаче регистрира неналичието на бистрота и отчетност от страна на българското държавно управление по повод осъществяването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година

 

Според социалистите намирането на трайно и стабилно решение на противоречивите въпроси сред България и Република Северна Македония въз основа на спомагателни правнообвързващи механизми, би трябвало да остане причина за прогрес в процеса на присъединение на страната към Европейски Съюз.

Българска социалистическа партия смята, че поддържането на добросъседските връзки и използването на подписаните двустранни контракти с Гърция и България би трябвало да бъде доказано и в Преговорната рамка с Европейски Съюз като водоравен аршин за участие, който да бъде спазван по време на целия преговорен развой.

От партията обръщат внимание, че българската позиция следва да бъде безапелационна що се отнася до потреблението на формалното и цялостно конституционно име Република Северна Македония като страна-кандидат. Неясно регламентирани отстъпки в тази посока биха могли в вероятност да слагат под въпрос териториалната целокупност и националната сигурност на България, считат от Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия упорства българското държавно управление в лицето на премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева да показват българската позиция в Народното събрание преди съвещанието на Съвет " Общи въпроси " на 10 ноември 2020 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР